Menu

Familie Lam vecht voor Mei Mie

6 juni 2012 - Nieuws

bron: vandaag.nl

ALKMAAR – Zwaar weer op komst voor Mei mie oriental fastfood. Het Chinese afhaaltentje bij station Alkmaar moet wijken voor de verbouwing van het station. Met een petitie probeert eigenaar Tak Sang Lam het tij te keren.

Afgelopen maart kreeg de familie Lam een brief van NS Stations met daarin de mededeling dat het huurcontract per maart 2013 zal worden beëindigd. De grond waarop Mei mie sinds 1996 staat, heeft de NS nodig voor het realiseren van een nieuwe bewaakte fietsenstalling. Althans voor de aanvoer van materialen daarvan, legt woordvoerder Nico de Bruijne uit. Sinds 2007 zijn er gesprekken geweest met Lam met als doel een nieuwe bestemming voor het eettentje te vinden: intrekken bij de AH winkel als de verbouwing van het station achter de rug is of terugkeren aan de noordkant van het station, de zijde van de Kruseman van Eltenweg. Beide voorstellen heeft de fastfoodeigenaar verworpen, voert De Bruijne aan. Taks dochter Poey Lam ontkent dat er al jaren gesprekken gaande zijn. Er is alleen gezegd dat er rekening gehouden zou worden met de belangen van haar vader als het stationsgebied op de schop zou gaan. Die belofte is 'nooit zwart op wit gezet.' Wel zwart op wit kwam de mededeling dat ze per maart volgend jaar de eettent dienen te verwijderen, zegt Poey.

Haar vader is deze week een actie gestart. Met een petitie wil hij steun zien te verwerven, zodat hij zijn handel op een andere goeie plek bij het station kan voortzetten. Op de ramen van het eettentje hangt een papier waarop hij de hoop uitspreekt dat de gemeente Alkmaar hem kan helpen. Maar dat blijkt bij navraag een lastig verhaal te zijn. De gemeente heeft Tak weliswaar een standplaatsvergunning verleend maar als de NS de huur opzegt, staat Alkmaar met lege handen omdat ze geen grondeigenaar is, zegt voorlichter Inge Jonker van de gemeente. Is daarmee voor Mei mie het pleit beslecht? Niet als Tak wil ingaan op genoemde alternatieven. In dat geval is NS Stations ook bereid mee te werken aan het vinden van een tijdelijke locatie gedurende de verbouwingsoperatie van het station, reageert Nico de Bruijne.